σαντορινη

Πύργος

Το χωριό Πύργος της Σαντορίνης

Πυργος σαντορινηΟ Πύργος είναι ένα χωριό της Σαντορίνης με αιώνες ιστορίας, και ένα μέρος που διατηρεί ακόμα τη γοητεία του σε ένα εξαιρετικά τουριστικό νησί της Ελλάδας.

Ο Πύργος διαθέτει επίσης πολλά όμορφα θρησκευτικά κτίρια. Οι εκκλησίες της Αγίας Θεοδοσίας, της Αγίας Τριάδας και της Κοίμησης της Θεοτόκου βρίσκονται όλες μέσα στο χωριό.

Ωστόσο, η Μονή του Προφήτη Ηλία είναι ίσως το πιο αξιοσημείωτο κτίσμα της περιοχής. Βρίσκεται κοντά στον Πύργο και φιλοξενεί τη Συλλογή εικόνων και κειμηλίων του Πύργου. Η συλλογή περιλαμβάνει εκκλησιαστικά αντικείμενα, έργα τέχνης και βιβλία.

Επιπλέον, ο Πύργος περιβάλλεται από αμπελώνες και φιλοξενεί μερικά από τα καλύτερα οινοποιεία της Σαντορίνης. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να μάθουν για την ιστορία και την παραγωγή των ηφαιστειακών κρασιών του νησιού καθώς και να δοκιμάσουν τοπικά κρασιά με πυκνή γεύση.

Σε ό,τι αφορά την τουριστική υποδομή, ο Πύργος προσφέρει πολλές επιλογές διαμονής για τους ταξιδιώτες. Οι πιο συνηθισμένοι τύποι καταλυμάτων που διατίθενται στην περιοχή περιλαμβάνουν υπέροχες βίλες, ξενοδοχεία και σουίτες.

Δεδομένου ότι ο οικισμός βρίσκεται σχετικά κοντά στα πολυσύχναστα χωριά Φηρά και Οία, ο Πύργος είναι η τέλεια επιλογή για άτομα που αναζητούν ηρεμία αλλά όχι απομόνωση. Επιπλέον, το χωριό προτείνει όμορφα εστιατόρια και καφετέριες, καθώς και τουριστικά καταστήματα.

Τέλος, καθώς βρίσκεται σε λόφο, ο Πύργος δεν έχει δική του παραλία. Ωστόσο, οι περίφημες οργανωμένες παραλίες Καμάρι και Περίβολος απέχουν μόλις 15 λεπτά με το αυτοκίνητο

.